nedelja, 1. junij 2008

Singapur 7.dan

1.junij, nedelja, gospodov dan in tudi za tiste, ki ostajamo prost dan. Le skupina baletnih plesalcev iz Maribora in Ljubljane, ter z dirigentom, solisti in delom tehnične ekipe, potuje danes proti domu. Njihova prisotnost tukaj je bila v sklopu predstave Arhitektura tišine. Čaka jih naporna pot, kakor vse ostale, ki jim bomo sledili. Najprej 12 urni let do Frankfurta, potem pa še ali do Gradca ali Dunaja, nakar še vožnja z avtobusi do Maribora in Ljubljane - skoraj 24 ur vse skupaj.




po slovesu z odhajajočimi proti domu, se odpravim peš ( 3 km ) do botaničnega vrta, katerega so obiskali že mnogi in mi ga toplo priporočili. Ker se tja odpravim okrog opoldneva in ker je cel čas kazalo da bo deževalo, me na vhodu res dočaka rahel dež, ki pa tukaj in ob tej klimi sploh ni moteč. Prav paše mi, da me malo ohladi, ko ves prepoten od hitre hoje vstopam pri vhodnih vratih.


rahel dež je hitro ponehal in že vstopam v vrt orhidej, z več kot 100 različnimi vrstami ( na spletni strani omenjajo, da je to najbolj obširna zbirka tropskih orhidej na enem mestu )

naj fotografije povedo svoje (-;






iz vrta orhidej nadaljujem pot naprej po botaničnem vrtu, ki ga domačini predvsem uporabljajo kot park v katerem si na zelenicah prirejajo družinske piknike. Vendar kljub temu srečam tukaj veliko tujcev, saj se domačimi raje odpravijo v shoping







nekateri kioski, s prho privabljajo kupce, saj je nakupovanje v tropski klimi na odprtem precej naporno

še nekaj utrinkov z najbolj razkošne nakupovalne ulice "Orchard Road"

takšni semaforov, pa pri nas "še" nimamo,...pešce opozarja, koliko sekund še imajo časa prečkat ulico. Tudi tukaj smo zasledili, da so intervali zelo dolgi ( tale za pešce traja 30 sekund)

še ena atrakcija v Singapuru, t.i. DHL balon , ki se dvigne 150m visoko, vožnja traja okrog 7 minut, ravno dovolj, da na hitro naredite nekaj posnetkov. Seveda v slabem vremenu balon "ne vozi".


organizatorji festivala nas zvečer povabijo na ogled koncerta skupine Sonos 'e Memoria italjanskih glasbenikov iz Sardinije. Koncert spremlja projekcija filma iz obdobja med obema vojnama. Zelo dobra glasba, še boljši glasbeniki in pevci. Po koncertu, s pomočjo direktorice stopimo še v "backstage" in osebno čestitamo umetnikom. Poroji se ideja za njihov obisk v Sloveniji.
po koncertu, lakota, Jenny in njen fant Jason, predlagata sledečo ponudbo iz kitajske kuhinje. V sredini kurji parklji, zelo, zelo HOT.


nujno moral splaknit, s tukaj najbolj priljubljenim pivom

1 komentar:

Anonimni pravi ...

se ti sline pocedijo po rožah in hrani